Учеба в Германии – шпаргалка для поступающего

Навчання в Німеччині - шпаргалка для вступника
Вища освіта в Німеччині – є найбільш популярною та продовжує набирати обертів! Причинами цього є німецька система освіти, яка надає іноземцям можливість навчатися в Німеччині безкоштовно!

Ви закінчуєте школу в Україні та не знаєте з чого почати? Ця стаття для вас! Вступ до німецьких університетів - це чудова можливість, але багато бюрократичних формальностей!

Тримайте інструкцію для тих, хто хоче почати навчатися за кордоном відразу після 11 класу:

Перший лайфхак: вивчаємо німецьку мову заздалегідь!

Для початку навчання в Німеччині, в більшості випадків, Вам необхідно мати знання з німецької мови на рівні В2. З детальної інформацією стосовно мовних рівнів можна ознайомитись тут

Якщо Ви ще не володієте німецькою мовою, радимо починати вивчати її заздалегідь, адже необхідно освоїти 4-5 рівнів! Зазвичай це займає 1,5-3 роки: все залежить від вашої здатності до вивчення мов. Вимоги щодо мовних навичок варіюються в залежності від того, збираєтесь Ви вступати відразу на перший курс університету або ж на підготовчий курс для іноземців (Studienkolleg).

Другий лайфхак: працюємо над стратегією - Університет чи Штудіенколлег?

Якщо Ви український абітурієнт, тоді нам потрібен Штудіенколлег! Німецькі школярі закінчують не одинадцять, а дванадцять класів, перед вступом до університету. Тому випускник одинадцятого класу при вступі з України до Німеччини повинен пройти підготовчий курс тривалістю один рік.

Державні Штудіенколлег знаходяться в кожній з федеральних земель Німеччини, як правило, одна або дві на кожну. При перевірці ваших документів, для вступу, німецькі ВНЗ побачать необхідність підготовчого курсу та зареєструють Вас на вступний іспит до відповідного Штудіенколлега, якщо це потрібно.

Третій лайфхак: збережемо рік!

Не хочете втрачати рік на підготовчий курс в Німеччині? Вихід є: можна, одразу після школи піти в український університет за тією ж спеціалізацією! Тоді необхідність підготовчого курсу може зникнути, якщо на момент вступу в Німеччину, Ви закінчите хоча б перший курс українського ВНЗ, за умови, що предмет навчання в Україні схожий на предмет, який Ви плануєте вивчати в Німеччині. Важливо: в даному випадку, мовний рівень повинен бути підтверджений іспитом Goethe-zertifikat C2, TestDaF, DSH2 або DSD II.


Більше корисних матеріалів про навчання у Німеччині!
Номер телефону (не обовязково)
При натисканні на кнопку "Відправити" Ви погоджуєтеся з нашою політикою конфіденційності.