В чому різниця між Universität та Hochschule?
(університет та вища школа)

Поступаючи на навчання в Німеччину, Ви опинитеся перед вибором між двома формами вищих навчальних закладів. Університет чи вища школа? Які їх відмінності та куди краще піти? Ця стаття допоможе Вам розібратися з цим!
Теорія чи практика?
Університети традиційно більше зосереджені на теоретичному навчанні та дослідженнях, тоді як в Hochschule, студентська підготовка більше зосереджена на професійній практиці. Незважаючи на це, з кожним роком різниця між підходами стає все меншою - університети починають приділяти більше уваги практиці, а вищі школи нарощують свої зусилля в дослідженнях. Завдяки такому зближенню підходів роботодавці, як правило, не орієнтуються на те, який університет закінчив абітурієнт.
Різні дипломи?
Ні. Отримати ступінь німецького бакалавра та магістра можна як в Hochschule, так і в університеті. Деякі предмети в Hochschule Ви можете не знайти, але ця різниця зникає поступово.


Великі чи маленькі групи?

Як правило, Hochschule вміщає меншу кількість студентів на потоці. У зв'язку з цим у Вас буде більше можливостей задавати питання вчителям та спілкуватися з ними поза навчанням. У свою чергу в великих групах університету, Ви зможете завести більше цікавих знайомств.
Де найкращі викладачі?
Для того, щоб почати викладати в Hochschule потрібно мати не тільки науковий ступінь, але і багаторічний практичний досвід зі своєї спеціалізації: в бізнесі, виробництві або інших компаніях необхідного профілю.

Викладачі університету можуть викладати відразу після отримання наукового ступеня, тобто часто мають великий обсяг теоретичних знань, але не завжди практичний досвід. Таким чином, від професорів університетів можна очікувати більше академічного та дослідницького досвіду. Викладачі вищих навчальних закладів, у свою чергу, можуть ділитися корисними прикладами з власної професійної діяльності.
Зручність чи свобода?
В університеті графік занять повністю надається студенту. Ви самі вирішуєте, який предмет відвідувати в якому семестрі та слідкуєте за тим, щоб встигнути записатися на новий семестр на необхідний курс лекцій та семінарів, перш ніж там закінчяться вакантні місця. В іншому випадку, Вам доведеться почекати півроку, щоб дістатися до необхідного курсу. Ви також визначаєте, які іспити ви складаєте в даному семестрі. Головне, щоб всі необхідні іспити були здані вчасно. Університет дасть Вам свободу, але вимагатиме в обмін на це серйозну організованість та чіткий план.

Hochschule надасть Вам готовий навчальний план на кожен семестр, тим самим обмеживши Вашу свободу стосовно планування навчання, але при цьому позбавить Вас від відповідальності та на 100% надасть Вам місце на необхідних лекціях, семінарах та практичних заняттях.
Вирішуєте Ви!
Як бачите, свої переваги пропонують обидва типи навчальних закладів. Все залежить від ваших уподобань та цілей, які Ви поставили перед собою.

Хочете вчитися в Німеччині? Визначилися з вибором? Тоді записуйтеся на безкоштовну консультацію, і ми зможемо знайти для вас те, що саме Вам потрібно!
Ответьте на наши вопросы и мы предложим Вам программу подходящую именно для Вас!
Оставьте нам свой контакт, чтобы мы смогли рассказать Вам о Ваших возможностях!
(Нажимая на кнопку "Отправить" Вы соглашаетесь с нашей политикой конфиденциальности)
Нынешний статус абитуриента
Уровень владения немецким языком
Дополнительная информация (опционально)
Мы с радостью ответим на Ваши вопросы!
При нажатии на кнопку "Отправить" Вы соглашаетесь с нашей политикой конфиденциальности
Ваши данные не будут переданы третьим лицам.
Ответьте на наши вопросы и мы предложим Вам программу подходящую именно для Вас!
Оставьте нам свой контакт, чтобы мы смогли рассказать Вам о Ваших возможностях!
(Нажимая на кнопку "Отправить" Вы соглашаетесь с нашей политикой конфиденциальности)
Нынешний статус абитуриента
Уровень владения немецким языком
Дополнительная информация (опционально)