Как поступить в штудиенколлег в Германии?

Що таке "Studienkolleg " та навіщо він потрібен?
Для кого?

"Studienkolleg" - це підготовчий курс перед вступом до університетів Німеччини. Він дозволяє іноземцям, які хочуть навчатися в Німеччині, вивчити німецьку мову до необхідного рівня та надолужити прогалини в знаннях. Тривалість такого курса - два семестри з обовꞌязковим випускним іспитом в кінці.

Як туди потрапити?

Щоб потрапити в "Studienkolleg" необхідно подати заявку на вступ в один з німецьких ВНЗ, щоб ви були зареєстровані на вступний іспит. Безпосередньо в " Studienkolleg ", зазвичай, документи не приймаються. Це робиться для того, щоб перевірити, чи дійсно вам потрібен підготовчий курс. Як правило, це потрібно всім українським випускникам 11-го класу, так як в Німеччині до вступу у ВНЗ студенти закінчують 12-13 класів.

Що враховують при вступі до ВНЗ?

При подачі документів до університету потрібно буде вказати предмет, який ви збираєтесь вивчати після підготовчого курсу. Від цього буде залежати група, в якій ви будете ідентифіковані. Після закінчення «Studienkolleg» ви зможете звернутися в будь-який ВНЗ Німеччини, але будьте обмежені у виборі предмета навчання.

Пам'ятайте:

Група Т - за технічними напрямками,
Група W - для економічних,
Група М - для медичних,
Група G для гуманітарних наук.


Які іспити Вам доведеться складати?

Вступний іспит для всіх, крім гуманітарних наук - тестування з німецької мови та математики. Гуманітарії здають тільки німецьку мову. Ви повинні добре підготуватися до вступного тесту. Для того, щоб вас взяли на навчання в «Studienkolleg», недостатньо просто пройти вступний іспит - потрібно пройти його краще, ніж більшість інших абітурієнтів.

Куди простіше піти?

Конкуренція, як правило, сильніше у великих містах, таких як Мюнхен або Берлін. Тому, щоб збільшити шанси, варто мати в своєму списку і невеликі міста також.

Протягом цього року на курсах вивчаються спеціалізовані предмети та складається випускний іспит, який стає найважливішим критерієм вступу на перший курс університету. Важливо, щоб підтверджений мовних рівень був не нижче В2.


До яких університетів можна піти?

Незважаючи на те, що всі державні студенти закріплені за певними ВНЗ, після успішного закінчення навчання, студент має право вступити до будь-якого університету Німеччини.

Переваги «Studienkolleg»

Рік «Studienkolleg» - це чудова можливість пожити в Німеччині та зрозуміти, як живуть студенти. При відносно легкій освіті студент буде в німецькомовному, соціальному та культурному середовищі. Цей досвід допоможе швидше звикнути до нової країни та краще впоратися з подальшим навчанням в університеті.

Скільки коштує навчання?

За навчання беруть студентський збір, який може варіюватися в залежності від місця розташування. Це, як правило, близько 100 до 400 євро за семестр. Часто, в цю суму, входить студентський квиток на громадський та міжміський транспорт!

Завдяки багаторічному досвіду роботи з випускниками шкіл, ми підбираємо для наших абітурієнтів оптимальні варіанти «Штудіенколлег» для збільшення шансів на успішний вступ і економії часу. Хочете дізнатися більше? Переходьте на головну сторінку по кнопках нижче!


Номер телефону (не обовязково)
При натисканні на кнопку "Відправити" Ви погоджуєтеся з нашою політикою конфіденційності.
ТОВ "Українсько-Баварський Менеджмент-Тренінгцентр"
Вул. Успенська, 60, офіс 2, 65045 Одеса
Тел: +38-066-3397406, +38-048-7770696
e-mail: manager@bayernhaus.com.ua