Як обрати спеціальність для навчання в Німеччині?

Підготовка
Підготовка до університету починається задовго до випускного класу. Вся німецька система шкільної освіти спрямована на те, щоб уже з молодших класів дитина, його батьки і викладачі разом планували подальше академічний шлях. Багато школярів ніколи не здобувають вищу освіту, а відразу йдуть в технікум. Той, хто вирішує здобувати вищу освіту, навчається тринадцять років, а потім зазвичай бере паузу і, крім відпочинку, продовжує підготовку до університету. чаще хватает, чем наоборот.
Отже, перша порада:
Найпростіше, що можна зробити при виборі спеціальності - не обмежуватися однїєю тільки назвою на сайті університету. Ознайомтеся з детальним описом, який часто буває дубльований англійською мовою. На сайті вузу часто буває опис перспектив працевлаштування з переліком професій, які можна буде вибирати після отримання диплома.
Наступний крок
Книга модулів, або Modulhandbuch університету, де перераховані модулі (дисципліни), які ви будете вивчати, якщо вступите на обрану спеціальність. Гарна ідея - подивитися на те, які магістерські програми можна вивчати після отримання диплома бакалавра.

У цю ж категорію можна віднести проходження тестів на проф. орієнтацію, наявні на кожному другому сайті університету. У тестах вам будуть задані не тільки загальні питання щодо ваших інтересів, а й профільні питання за фахом.

Практика
Одночасно найкращий і найскладніший спосіб дізнатися, чи підходить вам обрана спеціальність - пройти тематичну практику на виробництві довжиною в кілька тижнів. Для деяких спеціальностей попередня практика - обов'язкова умова для зарахування.

Практика - важлива частина кожної спеціальності. При отриманні диплома бакалавра університети часто закладають цілий семестр під проходження практики. Протягом цього семестру студент не займається нічим, окрім практики - кожен день їздить на фірму на правах співробітника і працює по вісім годин на день. За практику нараховуються кредитні бали, і в останні тижні студент складає звіт про результати своєї роботи останніх шести місяців. Після закінчення навчання студент зазвичай йде працювати за фахом, тому практика дає необхідний для працевлаштування досвід роботи.
Рекомендації
1. Навчаючись в школі або Штудіенколлег, постарайтеся заздалегідь почати збирати інформацію про цікаві для вас університети або спеціальності.

2. Якщо у вас є можливість приїжджати до Німеччини більш-менш часто, зробіть список університетів і спеціальностей, які вас цікавлять. Подивіться, коли вони проводять дні відкритих дверей, і спробуйте відвідати кілька таких заходів.

3. При наявності часу і можливостей постарайтеся влаштуватися на профільну практику в одну з компаній вашої країни або міста. Постарайтеся знайти таку фірму, де вам дадуть займатися цікавою для вас справою не тільки на папері - це важливо і для вибору спеціальності, і для вашого майбутнього професійного життя.

4. Останнє: якщо навіть вибір спеціальності виявився помилковим, це - не кінець світу. Іноземний студент в Німеччині має право змінювати спеціальність протягом двох років після вступу на перший курс. Це означає, що ви зможете змінити до чотирьох спеціальностей за час навчання, і вам не доведеться в обов'язковому порядку закінчувати навчальну програму, якщо вона не виправдає ваші очікування.
Ответьте на наши вопросы и мы предложим Вам программу подходящую именно для Вас!
Оставьте нам свой контакт, чтобы мы смогли рассказать Вам о Ваших возможностях!
(Нажимая на кнопку "Отправить" Вы соглашаетесь с нашей политикой конфиденциальности)
Нынешний статус абитуриента
Уровень владения немецким языком
Дополнительная информация (опционально)
Мы с радостью ответим на Ваши вопросы!
При нажатии на кнопку "Отправить" Вы соглашаетесь с нашей политикой конфиденциальности
Ваши данные не будут переданы третьим лицам.
Ответьте на наши вопросы и мы предложим Вам программу подходящую именно для Вас!
Оставьте нам свой контакт, чтобы мы смогли рассказать Вам о Ваших возможностях!
(Нажимая на кнопку "Отправить" Вы соглашаетесь с нашей политикой конфиденциальности)
Нынешний статус абитуриента
Уровень владения немецким языком
Дополнительная информация (опционально)
ТОВ "Українсько-Баварський Менеджмент-Тренінгцентр"
Вул. Успенська, 60, офіс 2, 65045 Одеса
Тел: +38-066-3397406, +38-048-7770696
e-mail: manager@bayernhaus.com.ua